top of page
AdobeStock_195624012_edited.jpg

TeamGuides

Trainingsprogramma voor teamcoaches

COACH THE COACH.

Nog aanvullen.

TECHNIEKEN VOOR JEZELF

Upcoming

Inspirerend leiding geven

Inhoud

Uw leiderschapsstijl heeft een directe impact op het welzijn van uw medewerkers in alle lagen van uw organisatie. In deze lessenreeks leer je een aantal basisvaardigheden aan die je toestaan op een krachtige en toch menselijke manier leiding te geven. We geven je praktische tools mee om je mensen te enthousiasmeren, samenwerking te faciliteren en ervoor te zorgen dat er in jouw bedrijf een creatief en inspirerend klimaat gecreërd wordt. Op een interactieve manier leren we je hoe je medewerkers uitnodigt om te groeien en productiever te worden.  

Publiek

Voor leidinggevenden die zichzelf en hun medewerkers de kans willen geven om zich optimaal te ontplooien.  

Duurtijd

5 sessies van 3 uur, een mix van lesgeven en individuele coaching 

Team Empowerment (introductie tot onze methodiek)

In deze training leer je:

  • je team succesvoller te maken op een duurzame manier 

  • vlotte en open communicatie stimuleren 

  • op een respectvolle manier omgaan met weerstand of emotionele reacties binnen je team 

  • een team hechter maken en beter leren samenwerken 

  • constructiever omgaan met conflicten op de werkvloer 

 

Inhoud

In deze workshop worden jullie een hele dag intensief begeleid door onze gecertifieerde teamcoache(s) die jullie technieken zullen aanreiken om samenwerking, creativiteit en zelfsturing te stimuleren. Vooraf krijgt elke deelnemer een persoonlijk assessment toegestuurd dat inzicht zal verschaffen in de manier waarop jij als teamleader naar je eigen team kijkt. Er zal gewerkt worden met concrete cases vanuit jullie eigen ervaring en de nadruk ligt op praktijkgerichte oefeningen waar je meteen mee aan de slag kan. Optioneel kan je nadien nog een persoonlijke debrief sessie aanvragen met één van onze coaches. 

Publiek

Voor iedere leidinggevende die met een team van minstens vijf personen werkt, met name teamleaders en managers die hun team willen leren begeleiden naar meer positiviteit (engagement) en productiviteit.  

 

Duurtijd

1 dag 

Coachende vaardigheden: introductie

Inhoud

In deze workshop geven we je een introductie tot de gesprekstechnieken waar wij als teamcoaches mee werken. We maken een combinatie van de theorie en heel wat interactieve oefeningen, zodat je aan het einde van de dag huiswaarts keert met een aantal praktische handvaten die je meteen in je eigen team kan inzetten. 

Publiek

Teamleaders, HR medewerkers (niet noodzakelijk van hetzelfde bedrijf) die graag een basis aan technieken meekrijgen. 

Duurtijd

Volledige dag  

Coachende vaardigheden: meesterschap

Inhoud

In deze intensieve lessenreeks word je door een van onze coaches wegwijs gemaakt in zowel gesprekstechnieken als in de structuur van coachingsgesprekken of trajecten. We nemen de tijd om dieper in te gaan op elke vaardigheid en de deelnemers krijgen ook tussentijdse opdrachten om later in groepsverband te bespreken. 

Publiek

Iedereen die interesse heeft om een begeleidende rol op zich te nemen of in combinatie met ons certificatietraject. 

Duurtijd

5 halve dagen 

Teamcoaching Certificatie (traject)

Inhoud

In samenwerking met Team Coaching International worden u in dit traject de kneepjes van het vak als teamcoach aangeleerd. Dit omhelst zowel een deel zelfstudie als een deel fysieke lesmomenten. Wie het traject met succes kan afronden ontvangt het internationaal erkende certificaat van TCI en kan ook rekenen op blijvende ondersteuning vanuit het netwerk van alumni.  

 

De fysieke lesmomenten vallen steeds na de zelfstudie en worden door ons op gezette tijdstippen georganiseerd. Neem dus tijdig contact op met ons zodat we samen kunnen bekijken waar u best kan aansluiten. 

Duurtijd

Variabel 

Conflicthantering

Inhoud

Conflicten ervaren we vaak als onaangenaam. Toch zit er heel wat waarde in conflicten verstopt. In deze workshop leer je hoe je op een positieve manier kan omgaan met meningsverschillen. 

 

De workshop conflicthantering leert op een speelse en interactieve manier aan hoe je om kan gaan met conflict op de werkvloer. Of je nu buitenstaander bent of betrokkene, we onderzoeken hoe we dit soort situaties kunnen ombuigen en opnieuw tot een vlotte samenwerking kunnen komen. Hoe haal je de angel eruit en wanneer is het tijd om professionele hulp in te schakelen? Dit ontdekken we mits praktijkgerichte oefeningen waarbij er een sterke nadruk ligt op communicatie.  

 

Publiek

Voor iedereen die graag op een constructieve manier wil leren omgaan met conflictsituaties.  

 

Duurtijd

Halve dag (optie tot aparte begeleiding van eventuele conflict-partners) 

Communicatie

Inhoud

Het lijkt zo simpel en toch gaat het zo vaak mis: constructief met elkaar communiceren en feedback geven en ontvangen. In deze workshop leren onze teambegeleiders jouw team een set communicatieve vaardigheden aan, gestoeld op onze jarenlange ervaring met de dynamieken die binnen een groep kunnen spelen. Op een interactieve manier plaatsen we het team in situaties die uitvergroten wat er ook op de werkvloer gebeurt, zodat we aan de slag kunnen gaan met thema’s die specifiek voor jullie belangrijk zijn. Zo is deze workshop voor elk team een beetje anders. 

Publiek

Teams tot 15 personen (Indien het gaat om grotere teams neemt u best even contact op om de mogelijkheden te bekijken) 

Duurtijd

Halve dag 

Friends Talking_edited.jpg
AdobeStock_200727130_edited.jpg

Waardering van diversiteit
en onderlinge verschillen

Inhoud

Het omgaan met verschillende persoonlijkheden op de werkvloer ligt niet altijd even makkelijk. Elk heeft zijn eigen sterktes en valkuilen en soms kom je als teamleden in elkaars allergie terecht. Deze workshop draait er om dat we onze verschillen weer leren waarderen en respecteren. Samen ontdekken we waar de talenten van elk teamlid liggen en hoe je elkaar nog beter kan aanvullen. 

Publiek

Teams tot 15 personen (Indien het gaat om grotere teams neemt u best even contact op om de mogelijkheden te bekijken). 

Duurtijd

Halve dag 

bottom of page