top of page

Proactiviteit in teams: “Think out-of-the-box"

Teams die proactief zijn, hebben niet alleen een betere kans op succes, maar kunnen ook sneller reageren op uitdagingen en kansen. Ze zijn dus wendbaar en varen mee op verandering.

Wat is proactiviteit?


Team Coaching International beschrijft proactiviteit als volgt:

Veranderingen worden aanvaard en gezien als onmisbaar voor het team en voor het bedrijf als geheel. Het team is behendig en flexibel in het aangrijpen van kansen op verandering, het reageert op een positieve, creatieve manier.

Proactieve teams omarmen nieuwe ideeën en standpunten. Dat komt voort uit hun omgeving die inzet op creativiteit en actie! En dat is meer dan nodig vandaag want de levenscyslus van een goed idee wordt met de tijd korter en korter. Dat wil zeggen dat ze een stap voorop gaan staan, zoals in veel Agile omgevingen ook gepromoot wordt: korte cycli van werkend product creëren.

Hoe beïnvloedt proactiviteit de teamprestaties?


Proactieve teams zijn beter in staat om problemen snel te identificeren en op te lossen. Ze kijken voorbij de symptomen en graven dieper. Ze kunnen beslissingen sneller nemen, omdat ze niet eindeloos wachten op instructies van bovenaf. Dit stelt hen in staat om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en concurrentievoordeel te behalen.


Ze moedigen een cultuur van innovatie aan. Ze komen met nieuwe ideeën en initiatieven, waardoor het team kan profiteren van nieuwe kansen en zich kan onderscheiden in de markt.


Ze worden vaak ook gezien als betrouwbaar en toegewijd. Dit versterkt het onderlinge vertrouwen en bevordert samenwerking, wat essentieel is voor het bereiken van gemeenschappelijke doelen.


Daarenboven zijn beter in staat om de behoeften van klanten te anticiperen en te vervullen. Dat leidt dan weer tot hogere klanttevredenheid en loyaliteit.

Hoe kan je proactiviteit aanmoedigen in je team?


Proactiviteit bevorderen in je team vereist een combinatie van leiderschap, cultuur en individuele inzet.

  1. Lead-by-example: Als leidinggevende geef je zelf het voorbeeld. Je bent proactief én erkent dat gedrag ook in je teamleden in plaats van alleen op reactief gedrag aan te spreken.

  2. Een transparante cultuur: Moedig open communicatie aan waarin teamleden worden aangemoedigd om ideeën en zorgen te delen zonder angst voor negatieve gevolgen.

  3. Stel duidelijke doelen: Teamleden moeten weten welke doelen ze proberen te bereiken en welke initiatieven worden aangemoedigd om die doelen te bereiken.

  4. Opleiding en ontwikkeling: Bied training en ontwikkelingsmogelijkheden om proactieve vaardigheden, zoals probleemoplossing en creatief denken, te verbeteren.

  5. Waardering en erkenning: Waardeer en erken proactieve bijdragen aan het team.


Daarbij zijn er nog twee belangrijke vragen om jezelf te stellen wanneer je weinig proactief gedrag ziet in je team.

  • Wat is er nodig om creativiteit meer ruimte te geven?

  • Wat staat er ons in de weg om innoverend te zijn?

Benieuwd hoe je zelf creatief aan de slag kan met je team rond proactiviteit? Bekijk dan zeker onze video-oefening.

Graag nu al meer info over onze aanpak of een externe blik nodig op jouw team? Stuur een mailtje naar info@yourteambeat.be!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page