top of page

Optimisme in teams: “We create more of what we believe!”


Een nieuw jaar, een nieuw begin. De optimistische sfeer valt op zo'n momenten niet te ontkennen. Het doet wat met een mens, die illusie van een nieuwe start. Maar eigenlijk is optimisme echt een mindset!


Veel leidinggevenden vrezen nu voor de cliché’s, ‘de goede voornemens’ van het team, de vrolijke kumbaya-momenten aan het kampvuur.


Team-optimisme gaat echter niet over de realiteit vermijden of échte problemen en uitdagingen uit de weg gaan. Het gaat over de kracht dat een team bezit om dingen vast te pakken, gelovend dat ze het aankunnen.


Een optimistische mindset gaat over zelfvertrouwen, inzet en betrokkenheid. Het is op de moeilijkste dagen, in de meest uitdagende situaties waar optimisme het verschil kan betekenen tussen doorzetten en opgeven.


Wanneer we tijdens onze teamontwikkelingstrajecten een team leren kennen, doen we dat aan de hand van het teamontwikkelingsmodel van Team Coaching International. Dit model is gebaseerd op 14 Team Performance Indicatoren. Door te werken op deze 14 indicatoren verhoog je de positiviteit en de productiviteit in je team.


Een optimistische mindset is 1 van die 14 indicatoren.


Phillip Sandal en Alexis Phillips omschrijven het in Teams Unleashed als volgt:

"Optimisme: Teamleden delen eenzelfde geïnspireerde visie. Ze zijn enthousiast, kijken vooruit en waarderen elkaar. Er is weinig cynisme, pessimisme, hulpeloosheid, hopeloosheid en men blijft niet hangen in het verleden."

Optimistische teams scannen de horizon af op zoek naar mogelijkheden. Ze zijn proactief en creatief en geloven in oplossingen. Deze mindset is geen garantie op succes maar het is wél een attitude die het hele systeem optimaliseert om succesvol te zijn.

“High-performing teams have the ability to engage in disagreement, maintain high levels of trust, and believe in the inherent strengths of the team.” - Team Coaching International

We praten tegenwoordig vaker over ‘de wendbare organisatie’ of ‘wendbare teams’. Optimisme draagt daar een groot deel aan bij. We zeiden het al eerder: een team dat niet gelooft in de haalbaarheid van zijn doelstellingen is geneigd om te falen en fouten te herhalen. Een team dat in zijn eigen ‘kunnen’ gelooft, handelt daarnaar en presteert!


Optimisme kan aangeleerd worden, het is een keuze. Acties, succes in kleine stappen versterken team-optimisme, de inzet en betrokkenheid.


Volg de komende weken onze LinkedIn pagina en kom meer te weten over hoe je optimisme in jouw team kan aanwakkeren. We organiseren ook een GRATIS live oefening op 26 januari, neem deel via deze link. Graag nu al meer info of een externe blik nodig op jouw team?


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page