top of page

Middelen in teams: “A song on repeat”

In elk organisatie hoor je steeds hetzelfde liedje als het over middelen gaat, meer bepaald het gebrek eraan. Dit soort gesprekken worden meestal gevoed door een heleboel frustratie en machteloosheid. Het gaat van te weinig mensen hebben, tot geen tijd voor opleiding, tot niet de juiste systemen hebben. Allemaal zaken die ervoor zorgen dat een team niet in staat is om haar doelstellingen te behalen. Opvallend is dat deze gesprekken vaak gevoerd worden vanuit een hulpeloosheid en een passieve houding. Het gebrek aan middelen overkomt het team en men kan hierdoor niet verder.


En toch benoemt Team Coaching International middelen als een belangrijke indicator waar een team zelf mee aan de slag kan gaan. Zij definiëren de Team Performance Indicator ‘middelen’ als:

Het team vraagt, krijgt en beheert voldoende middelen en trainingen om zijn doelstellingen te halen. Er is voldoende deskundigheid om de doelstellingen van het team te behalen. Er is eerder sprake van een ‘win-winsituatie’ dan van een ‘no-win-no-lose situatie.

Wanneer een team wil evolueren naar een productieve en positieve omgeving, is het van belang dat ze binnen de eigen mogelijkheden gaan kijken wat er kan. Denk hierbij terug aan de Circle of Influence die we tijdens één van onze oefeningen bespraken. Het is van belang dat een team leert kijken wat ze kunnen doen met de middelen die voor handen zijn binnen hun eigen verantwoordelijkheid én mogelijkheid. Dit neemt uiteraard niet weg dat een gebrek aan resources niet geëscaleerd moet worden, maar dit mag geen blijvende blokkerende factor zijn voor een team.


Je team coachen en uitdagen op de inzet van de eigen middelen is dus een belangrijke taak als leidinggevende. Het stellen van prioriteiten, het onderzoeken van bestaande processen, het aanmoedigen van creatief denken zijn een aantal aspecten die je hierin kan meenemen.


Benieuwd hoe je zelf creatief aan de slag kan met je team rond de inzet van de middelen? Bekijk dan zeker deze oefening!


Graag nu al meer info over onze aanpak of een externe blik nodig op jouw team? Contacteer ons dan via info@yourteambeat.be!

4 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page