top of page

Doelen en strategieën in teams: "A roadmap to business results."


Op het einde van 2022 sloten we ons met de collega’s van TeamBeat op. We gingen aan de slag met onze missie, visie, strategie en doelen als team. Een oefening die zeer waardevol bleek om alle neuzen opnieuw in dezelfde richting te krijgen. Onze nieuwsbrief op LinkedIn, Monthly Beats, kwam onder andere voort uit deze inspiratiedag.


Afgelopen maand gingen we in onze eerste Monthly Beats aan de slag met de Team Performance Indicator ‘optimisme’. Optimisme is één van de positiviteitsindicatoren. Deze maand, kiezen we – de intro doet het misschien al vermoeden – voor doelen en strategieën.


Het teamontwikkelingsmodel van Team Coaching International is gebaseerd op 14 Team Performance Indicatoren. Door te werken op deze 14 indicatoren verhoog je de positiviteit en de productiviteit in je team.

Doelen en strategieën bevinden zich op de productiviteitsdimensie:

The team has clear, challenging objectives; there is alignment on strategies and priorities. Targets and outcomes are clear and reinforce a strategic vision. The team is highly resilient and not easily defeated in their goals. - P. Sandall en A. Phillips in Teams Unleashed

Een optimistisch team wordt o.a. gedreven door een inspirerende visie. Om dát toekomstbeeld te bereiken, heb je natuurlijk een plan nodig! Waar we op organisatieniveau heel vaak praten over de doelen en strategie om tot resultaten te komen, zien we dit nog veel minder vertaald op teamniveau...


De reis als team naar het beloofde land, de visie, het toekomstbeeld, kan enkel goed verlopen met één of andere kaart, de roadmap met mijlpalen, op zak. Deze kaart zorgt voor richting en geeft logischerwijs ondersteuning aan de doelen die je team doorheen de reis gemotiveerd houden.


Er is dus duidelijk behoefte aan een kaart, dat geeft kalmte in woelige tijden. Maar het is bij het opmaken van je roadmap wel een kunst om je doelen en je strategie aanpasbaar/wendbaar te maken en niet vast te blijven hangen in de te volgen weg. Afwijken moet mogelijk zijn wanneer wat voor ogen gehouden werd, plots niet blijkt te werken of niet meer past.


Kan jij de strategie en doelen voor je team benoemen?

Nu we nog aan het begin van een werkjaar zitten, is het het ideale moment om je met je team aan tafel te zetten en na te denken over de volgende vragen:

  • Welke doelstellingen heeft dit team?

  • Zijn die doelen meetbaar?

  • Hoe zullen we ze meten?

  • Wat doen we als we onze mijlpalen bereikt hebben?

Wil jij nog tips rond teamdoelstellingen en strategieën? Volg dan de komende weken onze socials! Op 16 februari delen we tijdens onze tweede LinkedIn live sessie ook een specifieke oefening rond deze Team Performance Indicator.

Graag nu al meer info of een externe blik nodig op jouw team? Vraag een teamscan aan via info@yourteambeat.be!

11 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page